DR. GARAI ISTVÁN

Full text search

DR. GARAI ISTVÁN
DR. GARAI ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt hetekben számos cikk jelent meg a sajtóban a mentőállomások egyre romló műszaki állapotáról. Különböző szintű megkeresések és saját tapasztalataim a sajtóban leírtakat csak megerősítették. A tisztiorvosi szolgálat ennél erősebben fogalmaz, emberi tartózkodásra alkalmatlan mentőállomásokat is említ. Ez nem is csoda, ha éves viszonylatban és országosan épületfenntartásra csak mintegy 28 millió forint jut.
Az Országos Mentőszolgálat egyéb dologi kiadásokra jutó forrásai is - például üzemanyagköltség, közüzemi díjak, gépkocsijavítás - messze alulmúlják a szükséges szintet, amit az Állami Számvevőszék is megerősített. A mentőszolgálat dolgozóinak anyagi megbecsülése, az alapbérek, a pótlékrendszer egyáltalán nem arányosak a felelősségteljes munkájukkal, fizikai és pszichés megterhelésükkel. A mentőszolgálat dolgozói készek hivatástudatból bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között mindent megtenni a betegekért, de ez tartósan és magas színvonalon csak a szolgálat működési feltételeinek biztosításával, a dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításával érhető el.
Kérdésem az, hogy várható-e legalább némi előrelépés ezen a területen a közeljövőben.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť