DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselő Úr! Jelenleg - mint ön is tudja - 189 mentőállomás működik az országban. Az a minősítési rendszer, amelyre ön is célzott, tulajdonképpen arra nyújt alkalmat, hogy a felújításokra rendelkezésre álló forrásokat megfelelően lehessen odaütemezni, ahol valóban a legnagyobb szükség van rá.
Azért a képhez hozzátartozik, hogy évről évre csökken az alkalmatlan és a korlátozottan alkalmas minősítésű mentőállomások száma. Az idő igen rövid arra, hogy felsoroljam, csak ebben az évben mi minden történt ezen a területen. Augusztus 20-án nyílt meg az új örkényi állomás, de még ebben az esztendőben meg fog nyílni Budafokon és Simontornyán is az új állomás. Nem szeretném hosszú felsorolással megemlíteni, hogy hol vannak még tennivalók, és hol oldottuk meg a feladatot.
Az aggályait természetesen osztom. A magunk részéről is teszünk annak érdekében, hogy javítsuk a mentőszolgálat működési feltételeit. Ezt a célt szolgálja, hogy az új egészségügyi törvény - amennyiben a parlament elfogadja - az állami költségvetésbe viszi át a mentőszolgálat finanszírozását. Azt mondhatom - de erről a költségvetés tervezetéből nyilván képviselő úr is tájékozódhatott -, hogy 1998-ban az idei évhez viszonyítva körülbelül 20 százalékkal több pénz áll majd a mentőszolgálat rendelkezésére, mint az idén. Ez természetesen még mindig nem fogja azt eredményezni, hogy minden beruházást és minden felújítást egy év alatt meg fogunk tudni oldani, de a legsürgősebb feladatoknak eleget tudunk tenni, ideértve a gépkocsipark már indokolt jövő évi cseréjének a megkezdését is.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť