DR. FAZAKAS SZABOLCS

Full text search

DR. FAZAKAS SZABOLCS
DR. FAZAKAS SZABOLCS ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter: Igen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló törvényt az Országgyűlés még 1993-ban, ritkán tapasztalható - több mint 90 százalékos - egyetértés mellett fogadta el. A törvény célja az volt, hogy 1999-ig versenysemleges alapon, fokozatosan hozzuk létre az ország biztonságos kőolaj- és kőolajtermék-ellátásához szükséges készleteket.
A törvényi szabályozás az eltelt időben elérte célját. A törvény hatálybalépése óta eltelt időszakban kőolajból és kőolajtermékből sikerült létrehozni a szükséges készleteket. A kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezésére vonatkozó szabályozás hazánkban újszerű volt, hagyományai korábban nem léteztek.
A törvény módosítását a gyakorlat során szerzett tapasztalatok tették szükségessé, míg a kapcsolódó jogterületek fejlődése lehetővé tette, hogy ezt a módosítást végrehajtsuk.
A törvényjavaslat elfogadása esetén a törvény alanyi és tárgyi hatálya kiterjed, ami a visszaéléseket gyakorlatilag ellehetetleníti. A javaslat pontosítja a válsághelyzeti intézkedéseket, amely hatékonyabb fellépést tesz lehetővé.
A módosítások harmadik nagy területe a készletező szervezet számvitelére és gazdálkodásának rendjére vonatkozik.
A felsoroltakból is látható, hogy a javaslat fontos, de meglehetősen szűk és speciális szakmai területet érint. A törvény módosítása az állami költségvetést nem érinti. Ebből következően a javaslat kivételes eljárásban történő tárgyalása során az Országgyűlés jelentős időt takaríthat meg.
A korrekt és végrehajtható tervezés elkészítése érdekében fontos, hogy a törvényt minél hamarabb elfogadja az Országgyűlés, mert a készletező szervezetnek az 1998. évi költségvetés elkészítésekor és a jövő évi készletezési feladat meghatározásakor szükséges figyelembe vennie az elfogadásra kerülő törvényjavaslatot.
Nagyon szépen köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť