BARSINÉ PATAKY ETELKA

Full text search

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt három év inflációs politikájának tükrében nem hiszem, hogy ebben a Házban lenne olyan képviselő, aki ne arra szavazna, hogy csökkenjen az infláció, ne arra serkentené a kormányt, hogy az infláció csökkentésével, az antiinflációs intézkedésekkel foglalkozzon.
Ugyanakkor szeretném felhívni a kormány figyelmét arra, hogy - mint köztudott - az inflációban igen jelentős hatása van az úgynevezett inflációs várakozásoknak. Az a körülmény, hogy a kormány a jövő évre hol 17, hol 13, hol 10 százalékról beszél, egy nagy fokú bizonytalanságot visz az egész rendszerbe.
Az a javaslatunk tehát a kormány felé, hogy ha tényleg el akarja érni azt, hogy az elindult folyamat tartós maradjon és valóban csökkenjen az infláció, akkor határozott, nyugodt, ütemes és stabil intézkedésekre van szükség. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť