DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, talán nem fogok visszamenni Arisztotelészig, mint tette azt Isépy Tamás frakcióvezető úr, hiszen én a bűnmegelőzéssel kapcsolatban inkább a jelenlegi kormánynál maradnék, Horn Gyulánál, Vastagh Pálnál és Kuncze Gábornál. Úgy gondolom, nem annyira Arisztotelész, mint az ő felelősségük, hogy itt tart a magyar államban a bűnözés, ahol tart. Teljesen egyetértek azzal, hogy nemcsak a büntetőjog és a bűnüldözés eszközeivel kell a bűnmegelőzéssel kapcsolatban a fegyvertárakat bevetni, hanem mindenekelőtt a bűnmegelőzés eszközeivel.
De legyen szabad itt külön kiemelnem, hogy vissza kellene térnünk a konzervatív erkölcsökhöz. A valláserkölcs újbóli megjelenése a magyar társadalomban nélkülözhetetlenül fontos a bűnmegelőzés eredményes munkájához; és mindenekelőtt a személyes példamutatásról szólnék. Mert addig, amíg egy szűk kör bármit megtehet ebben az országban, amíg el lehet konszolidálni például az elmúlt ciklusban 345 milliárd forintot, most még nem is lehet pontosan tudni, mennyi forintot, és ennek semmi következménye nincsen, addig, amíg állami szinten mindent el lehet követni, addig a bűnmegelőzés illuzórikus vágyálom. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) Ne feledjék, igen tisztelt képviselőtársaim - befejezem, elnök úr -, a fejtől bűzlik a hal! (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť