MEZŐ ISTVÁN

Full text search

MEZŐ ISTVÁN
MEZŐ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A kisbefektetők, vagy mondhatnám inkább: a törpebefektetők érdekében szeretném feltenni kérdésemet.
A jelenleg érvényben lévő rendelkezések rendkívül méltánytalanok és hátrányosan érintik a néhány részvénnyel rendelkező tulajdonosokat. Egyik ismerősöm néhány éve vásárolt három darab részvényt. Mivel most éppen pénzre volt szüksége, gondolta, eladja ott, ahol vette. A három részvény értéke 6600 forint. A bankban közölték vele, hogy ebből az összegből le kell vonni a kezelési költséget, ami az üzletszabályzat szerint a részvények értékének 1,5 százaléka, de minimum 4000 forint. Ismerősöm elképedve kérdezte, hogy jól értette-e. "Ha csak egy részvényt adok el, akkor még én fizessek?" Az ügyintéző hölgy kellő komolysággal közölte: igen.
Tisztelt Miniszter Úr! Ez a rendelet, amit az Állami Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet hagyott jóvá, így méltánytalan. És nehogy azt gondolja valaki, hogy csak egy-két olyan ember van az országban, aki kevés részvénnyel rendelkezik. Kiszámítottam, ha a 4000 forint az 1,5 százalék körülbelül 300 000 forint értéket feltételez, tehát ez alatt mindenki rosszul jár, nem beszélve az említett példáról.
Kérdésem: miért nem lehet alkalmazni minden esetben az 1,5 százalékos kezelési költséget. Nem hiszem, hogy a bankok ettől mennének tönkre. És az egy-két részvénnyel rendelkező tényleg fizessen érte, hogy eladhassa? Várom válaszát. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť