BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ) (Hangosítás nélkül:) Köszönöm a szót, elnök úr. Talán látszik, hogy Bauer Tamás vagyok... (Derültség. - Közbeszólások: Nyomd meg a gombot!) Most sem jó? (Hangosítással:) Most jó, köszönöm szépen.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenekelőtt a dolog lényegéről: ennek a kormánynak a programjában, amelyet a Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége hozott létre közel három évvel ezelőtt, nem szerepel a vagyonadó bevezetése. Nem véletlenül nem szerepel benne a vagyonadó bevezetése, hanem mert ezt minden szempontból, mindig is elhibázott lépésnek tartottuk volna ebben a négyéves időszakban. Különböző kormányzati szakértők és képviselők írói munkásságának részeként kétségkívül többször megjelent ez az ötlet az elmúlt időszakban, és valahányszor megjelent, a Szabad Demokraták Szövetsége egyértelművé tette, hogy ilyesmit nem támogat. A Szabad Demokraták Szövetsége a ciklus hátralevő részében semmiféle új adónem bevezetését nem tudja elfogadni, hanem annak a kormányprogramban meghirdetett adócsökkentésnek, amit a ciklus második részében már elkezdtünk, a folytatását szorgalmazza a hátralevő időszakban is, és amennyiben erre módja lesz, a következő négyéves ciklusban is. Ez az első kérdés.
Természetesen ezt az amnesztia-ötletet sem támogattuk, nem támogatjuk és nem fogjuk támogatni. Ez a dolog egyik része.
A dolog másik része pedig az, hogy Sepsey képviselőtársunk, akinek a hozzászólásából ez az egész dolog kiindult, azt a hármas MDF-jelszót egyszer úgy mondta, hogy "Rend, tisztesség, gyarapodás", egyszer úgy, hogy "Rend, biztonság, gyarapodás" - saját tapasztalatunkból is tudjuk, hogy nehéz három szóban összegezni azt, amit egy párt a választóinak ígérni kíván, ez kétségtelen tény. Azzal is egyetértünk, hogy a korrupció ellen tiltakozik, jó lett volna, ha már akkor is tiltakozott volna, amikor még az ő kormányuk bírósági perrel lépett fel valaki ellen, aki arról beszélt, hogy Magyarországon a kormányban korrupció van, nem most, (Bogárdi Zoltán és más ellenzéki képviselők: Nem igaz!) hanem sok-sok évvel ezelőtt. Nem az a kérdés, hogy igaz volt-e (Derültség az ellenzéki pártok soraiban.), hanem az a kérdés, hogy bírósági pert akart ellene indítani, mert más eszközt akkor a társadalom előtt nem látott.
Köszönöm szépen, a két percem letelt. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť