CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr, Tisztelt Ház! Ebben a fontos, társadalmat érdeklő és érintő témában meglepődve hallottam Toller László hozzászólását, amennyiben visszautasította azt, hogy itt valamiféle olyan terv van, a távlatokban is esetleg, hogy vagyonadó bevezetésére kerüljön sor. Ez szöges ellentétben áll azzal a ténnyel, amit ismerünk, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Iroda részéről egy ilyen konkrét gondolat felvetése most nemrégen megtörtént. Akkor Akar László pénzügyminisztériumi államtitkár úr is lényegében azt mondta, hogy valamilyen formában van jövedelem típusú adóztatás, vagyonadóztatás, és ez a gondolat egyáltalán nincs elvetve.
(8.50)
Tehát semmiképpen nem áll meg a Toller László által bejelentett visszautasítás.
Ezzel kapcsolatban én innen, erről a helyről ebben a rövid időkeretben arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy társadalmunknak valóban gyötrő problémája az, hogy nem megfelelő módon, hanem manipulációkkal, sokszor büntetőjogi kategóriába tartozó módon, de az egy külön rész, kiskapuk kihasználásával keletkeztek társadalmat irritáló jövedelmek. Ezeknek a megfogása és megadóztatása valóban társadalmi igény - természetesen a jogállamba beleférő eszközökkel. Ezzel az elmúlt kormányzat is sokat foglalkozott, gondolom, a jelenlegi is és a következő is fog. Ennek a megoldása valóban jó lenne, elsősorban azoknak a rétegeknek a figyelembevételével, amelyek ebből az - úgymond - nagy osztozkodásból kimaradtak, akiknek nem voltak lehetőségeik, de nemcsak hogy kimaradtak, mert ha megfelelő életszínvonalon élnének, akkor még el is lehetne viselni, de egyre inkább növekszik a szegénységi küszöb alatt élők száma, és egyre inkább probléma az: mi van azokkal a nagy vagyonokkal, amelyek (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ilyen módon keletkeztek. Ennyit tudtam most ebben a témában mondani. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť