CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Lányi Zsolt a hozzászólásában a mezőgazdasági kiskerteket művelő mezőgazdasági kistermelők problémájáról beszélt, azonban a címe a legkisebb kisvállalkozók problémáiról szól. Ezért szabad legyen kiterjesztenem ezt a problémát azokra a kisvállalkozókra, akik nem kiskerteket művelnek, hanem valamilyen ipari vagy kiskereskedelmi tevékenységet végeznek. És nagyon helyes, hogyha ezekre gondolunk, hiszen az elmúlt év végén elfogadott társadalombiztosítási és adócsomag, valamint ennek a most végrehajtott korrekciója sem oldotta meg lényegében a munkaviszony és a nyugdíj melletti kisvállalkozóknak a terhelési problémáját.
Felhívom a figyelmet arra, hogy ezek az emberek - és sajnos, nagyon sokan vannak - megélhetési gondjaik miatt vállalkoznak, tehát sokszor szükségvállalkozók; de ezen túlmenően ők igen fontos társadalmi igényt is kielégítenek, tehát erre társadalmi szükség is van. Úgyhogy nem szabadna, hogy a pénzügyi szemlélet domináljon ezeknek a megadóztatásában - sajnos, az dominált: a legutóbbi korrekciókban is csak olyan kis jelentőségű változtatások voltak, amelyek alapvetően nem könnyítették meg ezeket a tevékenységeket. Ezért azzal a helyzettel kell szembenéznünk, hogy ezek az emberek, akik bár kismértékben, de mégis valahogy ki akarják egészíteni a kisjövedelmüket, tömegesen adják vissza az iparengedélyüket, és gazdagítják a feketegazdaságot - mármint a létszámukkal és a tevékenységükkel -, és ez nagyon szomorú jelenség.
A pénzügyi kormányzatnak meg kellene találni azt a módot, hogy ezek a kisemberek megfelelő módon adózzanak, vagy adómentesek legyenek, de a tevékenységükre a társadalomnak szüksége van. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť