CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szájer József napirend előtti hozzászólásában a kormány törvényhozási tervével kapcsolatban a benyújtási tervről beszélt. Az egy külön dolog, hogy a parlament hogy tudja ezt feldolgozni. Ebben van eltérés, ezeket Szájer József felsorolta.
Mi arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy természetesen megértjük, ha egy olyan törvényjavaslatnál, amelyik esetleg társadalmi előkészítést igényel s a többi, késedelem van, de akkor mindezt figyelembe véve kellene tervezni a törvényalkotási tervet. Tehát jobban kellene igazodni az élet realitásaihoz, hogy melyik törvényjavaslatnak milyen időigényes az előkészítése, s így kellene a kormány részéről jobb munkát végezni.
Mi is szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy úgy látjuk mi is, a problémát sokszor az okozza, hogy igen sok a korrekcióigény. Itt nem olyan régen szenvedtük el azt a súlyos korrekcióigényt, ami a társadalombiztosítási és adózási csomaggal kapcsolatban felmerült; ezeket is jó lenne elkerülni.
Végül a napirend előtti hozzászólásokról szeretném elmondani, hogy a közvéleménynek nem feltétlenül elítélő a véleménye erről, legalábbis ami hozzánk eljutott. A magyar parlamentben politikai vita ezen kívül lényegében alig van, esetleg egy-egy politikai vitanap kitűzése esetén. Tehát itt a napirend előtt van módunk felvetni a társadalmat érintő azon súlyos problémákat, amelyeknek igenis a parlamentben helyet kell adni. Tehát mi továbbra is érvelünk emellett, de azzal, hogy felfogásunk szerint ennek sohasem szabad a törvényhozás munkájának a rovására mennie. Én úgy vélem, hogy a napirend előtti hozzászólások akármennyire elhúzódnak, ettől még a parlament teljesíthetné a törvényalkotási munkáját, akár későbbi ülésekkel, akár pótülésekkel. (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét.) Tehát nem kell a napirend előtti helyzetet úgy beállítani, hogy ezzel akadályozzuk a törvényalkotási munkát. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť