CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A gazdaság állapota valóban olyan fontos téma, ami még nagyon sokszor ide fog jönni napirend előtt a ciklus hátralévő részében. Azon én is csodálkoztam, hogy ezt a fontos témát Burány Sándor szinte egyoldalúan úgy vetette fel, hogy Orbán Viktor mit mondott, és úgy tűnt, mintha egy MSZP-Fidesz közötti vita alakulna ki. Ebbe természetesen mi is bele akarunk szólni.
E rövid időkeretben szabad legyen elmondani, hogy a makroegyensúly javulása önmagában természetesen örvendetes, de ez egyáltalán nem értékelhető így önmagában, elvonatkoztatva a társadalom és a gazdaság egész állapotától. Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy ezek a javulások az életfeltételeknek olyan romlása mellett következtek be, ami egyáltalán nem volt szükségszerű - és ebben van közöttünk nagy vita. Tehát nem volt szükségszerű az életfeltételeknek nagy mérvű romlása - akár az egészségügy, az oktatás területén -, nem volt szükségszerű az, hogy megindult a latinamerikanizálódás, tehát egy szűk rétegnek a jóléte és a nagy tömegeknek az elszegényedése. Ez sem volt szükségszerű. Semmiképpen nem volt szükségszerű a korrupciós botrányok elterjedése és a feketegazdaság kiterjedése.
Tehát ezek a - valóban önmagában pozitívként felmutatható - makroegyensúlyi javulások ezzel párosultak, és ez a szomorú tény a gazdaság helyzetének az értékelésénél mindig visszatérő téma lesz, amire fel kell hívnunk a figyelmet.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť