DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kár lenne tagadni, hogy sok igazság van abban, amit Szájer képviselő úr napirend előtti hozzászólásában elmondott. Valóban van jó néhány olyan jogszabálytervezet, amelyik késik ahhoz az ütemezéshez képest, amely a havi bontásban megjelent a kormány jogalkotási tervében. Azt azért szeretném elmondani, hogy ebben a tervben nem a havi bontást tartjuk a legfontosabbnak, hanem azt, hogy az adott félév során valóban a parlament elé kerüljenek ezek a törvények.
Természetesen lehet számos oka annak, ha egyes törvényjavaslatok késnek. Többek közt az is, hogy a szakmai egyeztetés valóban nem kizárólag az államigazgatási egyeztetést jelenti, hanem például a szakmai szervezetekkel, érdekképviseleti szervezetekkel történő egyeztetést. Hadd hozzam fel példának a nyugdíjreform kérdését, ahol éppen azért, mert a kormány nem akarja egy előkészítetlen állapotban benyújtani a csomagot a parlament elé, elképzelhető késés.
Bár a képviselő úr viszonylag kevés olyan törvényjavaslatot említett, amely az Igazságügyi Minisztériumot közvetlenül első helyen érintette volna a késedelmesek között, de megkérdezte, hogy mi folyik a minisztériumban. Úgy gondolom, hogy az IM által beterjesztett törvényjavaslatok többségükben jó színvonalúak - ez egyébként a parlamenti szavazásnál, illetve a módosító indítványnál is meglátszik -, és éppen most egy hatalmas csomag előkészítése folyik a minisztériumban. Ennek egy részét a kormány már elfogadta, és beterjesztésre került, illetve kerül a parlament elé, a másik része pedig a közeljövő feladata lesz. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť