DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Nagyon meglepett ez a napirend előtti felszólalás, két dolog miatt. Nemcsak azért, mert megítélésem szerint ez egy sajtótájékoztató keretébe tartozna, hanem azért is, mert a magyar közjogi hagyományok szerint a kormány az Országgyűlésnek felelős. Ebből adódóan a miniszterek szolgák, a nép szolgái, a kormánypártok pedig szolgálják azokat a minisztereket, akik a bársonyszékekben ülnek. Nem ez az első alkalom, hogy ebből a közjogi funkcióból a kormánypártok valamiféle pingpongmeccset kívánnak csinálni, és adok-kapokká teszik azt az eljárást, amelyben az ellenzéki pártok a kormány programját számon kérik. Gyönyörű példa volt erre az, amit Burány Sándor képviselő úr elmondott, hogy akkor most kérjük számon egy ellenzéki párt pártprogramját vagy programját - teljesen mindegy - az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásban, amikor országos jelentőségű, halaszthatatlan ügyeket kell tárgyalni.
Azt elfogadom, amikor ugyanezen körben a kormánypártok pártprogramját vitatjuk, hiszen az az Országgyűlésre tartozó kérdés. Azonban egy ellenzéki párt programjának a megvitatását - mint ahogy ezt egyszer már megtette Horn Gyula miniszterelnök úr a kisgazdaprogrammal, most pedig ön a Fidesz-programmal kapcsolatban - igen kivetnivaló dolognak tartom. Azt hiszem, ez a kormányzati és a parlamenti felelősség félreértelmezése volt.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť