DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Az a halogatás, ami a kompenzáció körül idestova tavaly szeptember óta hátraléka a kormánynak, nem jelent mást, mint azt, hogy nem akar, szándékosan nem akar enyhíteni az elesett emberek anyagi gondján; mert ha akart volna, akkor igénybe vette volna azt a Héra Alapítványt, amelyet az előző ciklusban, a Magyar Demokrata Fórum kormányzása alatt hoztak létre, amikor az energiaár-emelés bekövetkezett. Ez az alapítvány a mai napig is működik, mi több, jól működik.
Hadd mondjam el önöknek, hogy ez az alapítvány hogyan működik! Egyharmad részét fizeti a díjaknak - és hozzáteszem, itt hátralékról is szó van, nemcsak az emelkedés egy bizonyos százalékáról van szó, hanem a hátralékról is, tehát egyharmadát fizeti - a segélyezett, egyharmadát fizeti az önkormányzat, és egyharmadát fizeti a Héra Alapítvány. Ilyen konstrukcióban a villamos művek igen nagy összeggel járult hozzá annak idején ehhez az alapítványhoz, hiszen tudta és biztos lehetett abban, hogy a kétharmadát visszakapja, hiszen a valóban rászorult személyeknél egyharmadot az önkormányzat, egyharmadot a Héra Alapítvány kifizetett. Ezeket az igényeket valamilyen szervezeten vagy egyesületen keresztül kell bejelenteni, ez az egyesület vagy szervezet igazolta, hogy tényleg rászorult, ilyenek voltak: a Nagycsaládosok Egyesülete, a SZETA, tehát nem feleslegesen fizették ki az alapítványi pénzeket.
Ha a kormány valóban segíteni akart volna, akkor azt az 1 milliárd forintot, amit valóban odaszánt a szegények megsegítésére, akár tavaly októberben, akár január 1-jén befizethette volna, odaadhatta volna ennek az alapítványnak; és egészen biztos vagyok benne, a szolgáltatók nem egy ilyen jelképes összeggel, 400 millióval járultak volna hozzá, hiszen ez a konstrukció garanciát jelentett nekik arra, hogy a pénzük kétharmadát vissza is kapják. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť