DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ritka az az Országgyűlésben, amikor a napirend előtti hozzászólással egyetértettek a hozzászólók, a kormány, az ellenzéki és kormánypárti képviselők, legalábbis ami a legfontosabb és alapvető kérdéseket illeti.
Igaza van Pusztai Erzsébetnek abban, hogy szét kell választani a géntechnológia mezőgazdaságra, növénytermesztésre, állattenyésztésre vonatkozó részeit; és máshogyan, másként kell megközelíteni az emberre vonatkozó szabályozást, azt, ami az embereket is érinti vagy érintheti.
Erre is utalt a napirend előtti hozzászólásában Semjén Zsolt, amikor arról beszélt, hogy nagyon fontos filozófiai és morális kérdéseket is fölvet ez a kérdés; és én ezzel mélyen egyetértek. Azt a javaslatot tehát, amit Pusztai Erzsébet tett, hogy az egészségügyi törvényben foglalkozzunk ezzel, én nem zárom ki, de ezt biztos meg kell előzze bizonyos morális kérdéseknek, tudományos és filozófiai kérdéseknek a tisztázása is, és a szakmában, a tudományban való alapvető kérdésekben való egyetértésnek kell lennie, mert enélkül, azt gondolom, egy ilyenfajta törvényi megfogalmazás nem jöhet létre. Hosszú távú hatásai lehetnek, nagyon megfontoltan kell eljárni - ezzel egyetértek -, és ebben a vizsgálódásban, a törvény-előkészítésnek vagy a szabályozás előkészítésének ezen szakaszában azokat a véleményeket, azokat a szempontokat is figyelembe kell venni, amelyeket Gellért Kis Gábor megfogalmazott.
A magam részéről örülök annak, hogy ez a kérdés fölvetődött az Országgyűlésben, támogatom, hogy ilyen felfogásban valamennyi párt ezekben az előzetes munkálatokban részt vegyen, természetesen megismerve azokat a tudományos kutatásokat és munkálatokat, amelyekről az államtitkár úr beszélt, és támaszkodva azokra.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť