DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban nagyon fontos ez a kérdés, és azt hiszem, egyikünket sem nyugtathat meg, ha vannak olyan rendeletek, amikben bizonyos kérdéseket rendeznek, vagy vannak olyan állásfoglalások, amiket időnként közzétesznek. Ez tipikusan olyan kérdés, ami törvényi szabályozást igényel.
Az, hogy a géntechnológiáról általában előkészítenek egy törvényt, véleményem szerint lehet megoldás, de csak hosszú távon, hiszen ha általában a géntechnológiáról akarnak törvényt alkotni, az minden bizonnyal rendkívül hosszú ideig fog tartani; az embereken végzett kísérletek mindig egészen más összefüggésben vetődnek fel. Ezen belül is a géntechnológia és a klónozás két különböző dolog, bár van közük egymáshoz; de a klónozás speciális, azt hiszem, viszonylag gyorsan és könnyen be lehet tiltani új, azonos egyedek létrehozását. Én azt hiszem, ez egy olyan lépés, amivel sokkal hamarabb foglalkozni kellene. Felhívom a figyelmét képviselőtársaimnak és a Népjóléti Minisztériumnak is, hogy készül az egészségügyről szóló törvény. Ebben a törvényben szerepet kell kapnia... (Keller László: Szerepet is kap!) - és úgy érzem, az előkészítésben nem minden szempontból eléggé hangsúlyos - nagyon sok kérdésnek, a szerv- és szövetátültetésnek, a mesterséges megtermékenyítés problémakörének egészen a béranyaságig; de ebben a törvényben nagyon rövid időn belül az emberre vonatkozó kérdések bizonyos vonatkozásait, a klónozást rendezni lehet.
Azt javaslom, hogy ne várjuk meg egy majdan, valamikor a jövőben létrejövő, géntechnológiáról szóló törvény megalkotását, hanem az egészségügyi törvényben a legfontosabb kérdéseket rendezzük. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť