DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A probléma valóban súlyos, és nemcsak a kormány által benyújtott törvényjavaslatok benyújtása időpontjának késlekedéséről van szó, hanem a problémák megoldásának késlekedéséről is, ez által és ettől függetlenül.
Egyfelől egy kérdés az, hogy az állampolgárok mit mondanak, kinek a fórumán mit mondanak, és egy másik kérdés, hogy a Házszabály módosításánál a kormánypárti képviselők akarták a napirend előtti hozzászólás lehetőségét megszüntetni, és elmondták nagyon sokszor, hogy teljesen fölösleges dolgokról beszéltünk... (Közbeszólás a kormánypártok padsoraiból: Így van!), amikor országot érintő, súlyos kérdésekről volt szó.
Az, hogy például olyat, mint az egészségügyi törvény, miért ígért meg a kormány tavaly először szeptemberre, aztán decemberre, és még mindig nincs itt, csak egy jelzés. Az, hogy például a törvényalkotás folyamatában olyan törvényeket nyújt be a kormány, amelyeket maga sem gondolt végig, majd a parlamentben csatlakozó módosító indítványként teljesen új törvényt kell csinálni, és ebből az a helyzet áll elő, hogy teljes káosz a végeredmény, egy másik probléma.
És erre sorolhatom a példákat, hiszen így volt minden évben az adótörvényekkel kapcsolatban; így volt a személyi jövedelemadó törvényekkel kapcsolatban; így volt az egészségügyi járulék és hozzájárulás kérdésével kapcsolatban most az ősszel - meg is volt az idei tavaszi vihar -; így volt a kórházi ágyakkal kapcsolatos törvénnyel kapcsolatban, amiben a kórház-finanszírozási rendet az utolsó másodpercben megváltoztatták, és ezzel kidobták az előkészítő szakértő csapat nyolc hónapi munkáját. De hozzátehetek olyat is, mint például a kórház-konszolidáció kérdése, amit a kormány önmagának júliusra szabott meg, és végül november végén, a Házszabálytól való eltéréssel szavazta meg a parlament.
(9.40)
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez azért már védhetetlen! - mert itt a kormány saját maga számára szabott feladatokat sem old meg, miközben arról beszél, hogy mi fölösleges problémákat emelgetünk a parlamentben. Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť