DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Olyan szép magyar közmondások jutottak eszembe Burány képviselő úr felszólalásakor, mint hogy "bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű", meg hogy "más szemében a szálkát is észreveszi, a sajátjában a gerendát sem". Tudniillik azt hiszem, éppen a Szocialista Párt illethet legkevésbé kritikával más pártokat az ígéretek és a cselekvés ellentmondásai miatt. Erre számtalan idézetet lehet felhozni, tisztelt képviselőtársaim. Kormányrakerülésük előtt miniszterelnökünk elmondta, megengedhetetlen az, ami a gyógyszerárakkal Magyarországon történt; megengedhetetlen, hogy továbbra is a bérből és fizetésből élőket terheljék az átalakulás terhei. Ezt követően a bérből és fizetésből élők számára 1995-ben csak 12 százalékos reálbércsökkenés következett be, ami aztán 1996-ban folytatódott. Ígértek ennél sokkal szebbeket is, mert még Békesi úr is azt mondta a választások előtt, hogy három olyan terület van, ahol a kiadások nem csökkenthetők, mégpedig a szociálpolitika, az oktatásügy és az egészségügy, tisztelt képviselőtársaim; majd mindezekben a kérdésekben valami egészen mást kezdtek el csinálni. Úgyhogy, tisztelt képviselő úr, először a saját szemében lévő gerendát szíveskedjen észrevenni, és csak aztán gondolkozzon el azon, hogy mások mit ígérnek!
(10.00)
És még valamit: Bauer képviselő úr rendre megismétli azt, hogy az előző kormány nem lépte meg azokat a kemény lépéseket, amelyeket. Nagyon érdekes dolog, hogy '90 őszén a Szabad Demokraták Szövetsége az első ilyen lépésre ott ágált a taxisblokádokon, és képviselte azt, hogy Magyarországnak új kormányra van szüksége. Itt is találok némi ellentmondást, tisztelt képviselőtársaim: nem lehet egyszerre a szociális érzékenységet számon kérni egy kormányon, és egyszerre azt, hogy nem tett elég kemény szociális megszorításokat, márpedig három éve önök ezt hangoztatják. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť