DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Demokrata Néppárt véleménye szerint Magyarországban a lakosság túladózott, túladóztatott. Ez nem mond ellent annak, hogy nyilvánvalóan vannak nagy - és nem mindig tisztes - vagyongyűjtők, akiknek szembeszökően és világosan aránytalanul nagy vagyont sikerült egybegyűjteni.
Úgy gondolom azonban, általánosságban a vagyonadó kérdésével nagyon csínján kell bánni, több oknál fogva. Hadd utaljak arra, hogy az ingatlanokban testet öltő vagyonok jelentős része öröklés révén van jelenlegi tulajdonosuk kezén, vagy vétel révén jutott kezükbe - tehát egyszer már valamilyen formában adóztak utána. Másrészt figyelembe kell venni azt a körülményt, hogy a vagyonadó kivetése olyan ingatlan-nyilvántartást igényel, amivel jelenleg nem rendelkezünk. További kérdéseket vet fel a vagyonadó aránya.
Egyet tudunk érteni a nem tisztességes úton szerzett - vagy nevezzük a legjobb indulattal: a nagyon szerencsésen szerzett - nagy vagyonok adóztatásával. De meggondolandónak tartjuk ennek módját, ugyanakkor azt is, egyetértve az előterjesztővel, hogy valamiféle (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) amnesztiával köttessék össze a nagy vagyonok megadóztatása. Mindez gondos előkészítést, és nem egyszerűen... (Az elnök kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť