DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagy érdeklődéssel hallgattam Sepsey Tamás képviselőtársam napirend előttijét, amely folytatása egy napirend utáninak, amit durván három héttel ezelőtt mondott el e Ház falai között. Most egy olyan kérdésre hegyezte ki napirend előtti hozzászólását, amely nincs.
Tudniillik semmiféle szándéka nincs a kormánynak a vagyonadó bevezetésére, semmiféle amnesztiát nem hirdetett a kormány az esetre, hogyha a vagyonadót be kívánja vezetni. (Zaj, közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) Egy pillanat, hogyha a kormánynak van álláspontja, azt hivatalosan közli, hogyha néhány embernek van álláspontja, úgy gondolom, Magyarországon a véleménynyilvánítás szabadsága körébe tartozik néhány gondolat az adórendszerről is. Tehát nincs ilyen szándék, nincs ilyen kormányzati szándék, nincs ehhez kapcsolódó amnesztia, és a kormány eltökélt a feketegazdaság elleni küzdelemben, hiszen az elmúlt két és fél évben sorozatban hoztuk azokat a törvényeket, képviselőtársaim közreműködésével is és ellenzéki képviselőtársaim szavazatával: vámtörvény, devizakódex, sorolhatnám tovább, a játékbarlangok elleni, Bokros-csomagban rejlő intézkedések, amelyek mind a feketegazdaság visszaszorítását szolgálják.
Én úgy gondolom, hogy a rend, a tisztaság és a gyarapodás - bocsánat: "rend, biztonság, gyarapodás" - nem az MDF sajátja ebben az országban, minden normális állampolgár és minden normális parlamenti párt erre vágyik, és ezért kell együtt tevékenykednünk e Ház falai között is. Az, hogy valakinek veszélyhelyzet van, és valaki számára veszélyhelyzet van-e párt (Sic!) falai között, vagy úgy gondolja, hogy nagy a káosz, ezt általában pártokon belül kell keresni, és nem azon kívüli jelenségekben. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť