GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Semjén Zsolt képviselő úr által felvetett téma - az állati klónozás, mesterséges kromoszóma-előállítás, egyáltalán ez a kérdéskör - gyermekeink, unokáink életét befolyásolja, nagyon fontos kérdéskörnek tartja a Független Kisgazdapárt is.
Sajnos azt kell mondani, hogy a szegény országok, a volt szocialista országok kiszolgáltatott helyzetben vannak azoknak a nagy élelmiszergyártó, élelmiszer-forgalmazó nyugati cégeknek, amelyek elözönlötték az országokat, így Magyarországot is, Magyarország élelmiszerpiacát. Mire gondolok? Nyugaton nagyon tilosak azok a kutatások, amelyek a mesterséges színezőkkel, vagy bármilyen, a későbbiekben még a tudomány számára sem eléggé ismert eljárásokkal az élelmiszereket manipulálják. Sajnos, manipulálják az élelmiszereket, és ezeknek a kutatásoknak egy része nyilván a szegény országokban, a volt szocialista országokban történik. Néha szinte kísérleti nyúlnak nevezhetnek bennünket; nyilván először itt próbálják ki, és miután ez rendeződött, akkor viszik be - úgymond - a fejlett nyugati piacra.
Nincs még két éve, hogy Magyarországon az élelmiszertörvény elfogadásra került itt a parlament falai között. Nagy előrelépés, hogy Magyarország érvényes élelmiszertörvénnyel rendelkezik, az Európai Unióban használatos élelmiszerkönyv, fehér könyv előírásai ránk is vonatkoznak. Ha exportálni akarunk, ezeket nyilván be kell tartani. De még egyszer mondom, az a veszély, amiről itt Semjén Zsolttól is hallottunk - hogy az emberi szabadság által biztosított lehetőség sokszor szabadossággá vált, és csak üzleti szempontként fog felmerülni -, veszély a jövő társadalmára. Köszönöm, hogy elmondhattam. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť