KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Úgy, ahogy ön mondta, a múlt héten napirend előtt már a kormánynak is volt lehetősége elmondani azt, hogy a villamos energia ára januárban 24,9 százalékkal, a lakossági gáz ára pedig 18,8 százalékkal emelkedett; az áremelkedés mértéke az átfogó költség- és árfelülvizsgálat eredményeként - ami a kormánynak köszönhető - jóval kisebb mértékű volt a tervezettnél. Úgy gondolom, hogy ha e két számot figyelembe vesszük, akkor egyáltalán nem lehet azt feltételezni és összefüggésbe hozni, hogy a közüzemi díjtartozások eddig felhalmozott összege összefüggésbe hozható a januári áremelkedéssel. Sajnos, nem sikerült megtalálni január 1-jére azt a legjobb konstrukciót, amely megfelelő módon nyújt kompenzációt az energiaár-emelésre, de úgy érzem, a kormány megtalálta a megfelelő konstrukciót.
Talán engedje meg a képviselő asszony és a tisztelt Ház, hogy ennek a konstrukciónak az előnyeiről szólhassak néhány szót. Ez a konstrukció lehetővé teszi újabb forrásbevonások megteremtését. Az energiatársaságok hozzájárulásai az e célra fordítható jelenleg 1 milliárd forintos összeget növelik. A számlákon nyújtott kedvezménnyel biztosítható, hogy csak a valóban kisfogyasztók részesüljenek támogatásban. Az egységes alapon a fogyasztás nagyságához kötődő és az áremelkedés 50 százalékában megállapított kedvezmény biztosítja a támogatási rendszer normativitását, a kedvezmény számlában történő jóváírása gyakorlatilag tarifánként működik.
Természetesen vizsgáljuk annak a hatását, hogy hogy működik ez az alapítványi konstrukció, és a szükségszerű korrekciókat az év második felében adott esetben megteszi a kormány. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť