LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Szájer képviselőtársam elmondotta, hogy milyen törvény-előkészítési késésben van a kormány, amelyhez nincs mit hozzátennem, hiszen ezek tények, ő felsorolta. Én inkább az okokat keresem, hogy vajon mik lehetnek ennek az okai.
Én csak egy elemet emelnék ki, hogy az egy éven belül meghozott törvényeket nagyon sok esetben módosítani kell, mert a törvények előkészítése gyenge; a törvénytervezetek nem illeszthetők az élethez, nincsenek emberközelben. Ennek következtében egy-két hónap után módosításra van szükség, hogy a törvény egyáltalán végrehajtható legyen; ennek következtében ezek olyan holtidők, amelyeket nem tervezett a kormány és azt hiszem, a parlament sem; ennek következtében a parlament munkája egyre több lesz: az időszakok vége felé éjjel-nappal, meg nem két, hanem három-négy-öt napokat fogunk ülésezni, azért, mert az eldöntésre váró és igen fontos törvények, amelyeket meg kell hoznia a parlamentnek, azért fognak csúszni, mert a gyengén előkészített, nem egyeztetett és nem megfelelően átgondolt törvénytervezetek kapcsán - amelyeket a kormány illetékes területéről a parlament elé behoznak - rengeteg vitát és módosító indítványt kell hogy keresztülvigyenek, hogy egyáltalán hasonlítson egy törvényjavaslat a végrehajtható törvényhez.
(9.30)
Ezen túlmenően rövid időn belül sokszori módosítással újabb törvényt kell beterjeszteni a módosítás módosítására, és ez rengeteg időt és energiát vesz el mind a törvény-előkészítés, mind a törvényt létrehozó, megszavazó parlament részére. Én itt látom a problémát. Köszönöm a szíves türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť