LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Nagy elismeréssel adózom képviselőtársam felszólalásának, mert ehhez megfelelő bátorság kellett, hisz nemcsak mi itt páran a patkóban hallgatjuk azt, hanem a televíziót is sok-sok ember nézi, akik nem értik az egészet, mert nem makrogazdasági szakemberek, csak azt érzik, hogy nehezebben élnek, hogy nem tudják a gyereküket az óvodába befizetni, hogy a kukában kutatnak, hogy egyszerűen nem tudnak lakni, legfeljebb a híd alatt. Nos, ezeket érzik, és akkor ön elmondja azt a makrogazdasági szöveget, amelyet unos-untalan hallunk. Ezt állandóan mondogatják. Ha nem a mi bőrünkről volna szó, és nem a mi társadalmunkat juttatták volna mélypontra nemzetrontó gazdaságpolitikájukkal, akkor még élvezni is tudnám. Például tegnap Horn Gyula előadása jobb volt, mint a Friderikusz-show, csak az a baj, hogy ez a mi érdekeinket és a mi életkörülményeinket rendkívül tönkreteszi, ezért nem tudok örülni neki.
Állandóan hivatkoznak a külföldi, elsősorban nyugati elismerésekre, ön is hivatkozott rájuk. De tessék a magyar értékeléseket is elismerni! Tessék megvizsgálni, ha a magyar kutatóintézetek bejelentik, hogy nem lehet tartani az inflációt, amit önök terveznek, vagy hogy nem úgy alakult a múlt év, ahogy tervezték. Ezeket is figyelembe kell venni, mert önök magyar kormány, nem világkormány és nem európai kormány. Nagyon jó lenne, ha a magyar elemzőket figyelembe véve rádöbbennének arra, hogy amit képviselőtársam mondott, az az illúzió. A tényeket az utcán, a földeken, a lakótelepeken, a Havanna-lakótelepen kell megnézni! Oda kell figyelni, és nem a Times-ból idézni, amely valószínű, megfelelő okok miatt így értékel.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť