DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Tisztelt Miniszter Úr! Azért írtam és nyújtottam be ezt az interpellációt, hogy a szegénység problémájára tereljem a figyelmet, minthogy ez a magyar társadalom egyik legégetőbb kérdése. 1992-ben a társadalom 22 százaléka élt létminimum alatt, jelenleg pedig - statisztikusok és szociológusok véleménye szerint - a társadalom 35 százalékát lehet szegénynek tekinteni. Ez az egyik dolog, amire válaszomban utalnék.
A másik pedig az, hogy ennek az ügynek nemzetközi vonatkozása is van, mégpedig az, hogy 1995. március 6-a és 12-e között Koppenhágában a társadalmi fejlődésről tartott csúcstalálkozón hazánk képviselői is nyilatkozatot fogalmaztak meg és cselekvési programot dolgoztak ki a szegénység felszámolása tárgyában. Tudomásom szerint erről a nyilatkozatról, illetve cselekvési programról a kormány a jelen pillanatig nem hozott semmiféle döntést. A magam részéről mindenképpen elvártam volna, hogy miniszter úr erre is kitérjen válaszában, tekintve, hogy az ENSZ-nek Magyarország is tagja.
Ami a választ illeti, azt lényegében elfogadom, de elvárom miniszter úrtól, hogy ezzel a nemzetközi határozattal is szíveskedjenek foglalkozni, és hozzák az egész ügyet a tisztelt Ház elé.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť