DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Nem hiszem, hogy megállja a helyét az az állítás, hogy a kormány nem kívánja támogatni a hegyközségeket. Bár ön jogosan teszi föl ezt a kérdést, hiszen az 1997. évi költségvetés módosításához egy indítványt adott be, amelyben a hegyközségek anyagi támogatását kívánta beépíteni az 1997. évi költségvetésbe. Sajnos, a parlament nem fogadta el ezt a módosító indítványt.
Az 1994. évi CII. törvény, amely a hegyközségek megalakulását tartalmazza, 200 millió forintot fordított erre a célra. Tudom, hogy ez nem nagy pénz, és ez a pénz elfogyott 1996-ra. '97-re sajnos a költségvetés ilyet nem tartalmaz, az FM-kasszában erre fedezet nincs. Ettől függetlenül azon feladatok ellátására - amelyek új feladatok, és amelyeket ön itt az előbb megjelölt - igyekezni fogunk augusztustól, amikor ez életbe lép, bizonyos lehetőséget találni ennek az anyagi támogatására. Az 1998. évi mezőgazdasági támogatási rendszerbe viszont beépítjük a hegyközségek támogatását.
Egy dolgot azonban nyomatékosan hangsúlyozni kell, hogy ezek a hegyközségek olyan szervezetek, amelyek az ottani közösségek céljait szolgálják, és nyilván a költségvetésből történő támogatás csak olyan mértékű lehet és addig terjedhet, ami a közfeladatok vagy a hatósági feladatok ellátásával kapcsolatos, ami magának a szervezetnek a működésével, fenntartásával és az ottani kis közösségnek vagy civil szervezetnek a fenntartásával kapcsolatos. Azt hiszem, a magyar adófizetők joggal várják el, hogy ezeket a költségeket a hegyközségek saját maguk finanszírozzák.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť