RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Köszönöm a választ, miniszter úr. Azt hiszem, utolsó mondata talán egy picit félresikerült, miszerint ezek a szervezetek az ottani közösségi élet célját szolgálják. Ezek a szervezetek ugyanis köztestületek. Ezek a szervezetek állami feladatokat kapnak, illetve a törvény erejénél fogva kötelező feladatokat is ellátnak. Az államtól vállalnak át feladatot, amiket aztán nem az adófizetők pénzéből kell finanszírozni. Miből is lehetne, tessék mondani, ha az állam átruház feladatokat?
De még egy probléma felvetődik ennek kapcsán, hiszen az agrárkamarai díj szintén nem rendeződött, amit mindkét helyre kell - illetve kellene - fizetniük a hegyközségi tagoknak. Ez is egy nagyon fontos problémakör, amely az elkövetkezendő időben megoldásra vár.
Talán üzenetértéke volt annak, hogy - utólag tudtam meg - a miniszter úr Tokaj-Hegyalján járt nagypénteken, a kínszenvedés napján. Remélhetőleg a szőlőtermelők is jelképesen fogadják az ön látogatását Tokaj-Hegyalján a kínszenvedés napján, miszerint a feltámadásra még várniuk kell bizonyos ideig.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť