DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy érzem, ma semmi olyan nem történt, ami váratlan volt, semmi olyan nem történt, amiről a közvélemény nem tudott, és semmi olyan nem történt, amit az ellenzéki képviselőtársaim nem tudtak előre. A szocialista frakciónak jó régen az az álláspontja, hogy nem bírja a koalíció bizalmát a jelölt ez esetben, és ezért nem fogunk rá szavazni. Mégis napirendre vetette az ellenzék, mégis mindent elkövetett tegnap a Ház ülésén annak érdekében, hogy szavazzunk erről az ügyről, és tegnap a jelölőbizottságban 5 órakor teljes kudarcra volt ítélve a konszenzus lehetősége. Mindennek tudatában vállalták azt, hogy ez a szavazás megtörténjék, és a szavazás eredményét előre borítékolhatták.
Úgy gondolom, hogy a szocialista frakció mindig nyitott volt abban az ügyben, hogy megoldjuk ezt a problémát, nyitottak voltunk az Alkotmánybíróság teljes létszámának kialakításában. Kétéves tárgyalásaink kudarca volt az, hogy az ellenzéki képviselőtársaink nem tudtak olyan jelöltet állítani, aki a kormánypártok bizalmát bírta volna. Azt hiszem, hogy az ügy megoldása csak akkor lehetséges, ha két új személyben gondolkodunk, és mi nyitottak vagyunk két, törvényi feltételeknek megfelelő alkotmánybíró megválasztására. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(17.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť