DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! A területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveiről, a kedvezményezett területek besorolásának feltételrendszeréről szóló H/3483. számú országgyűlési határozat, amelyet a tisztelt Ház most fogadott el, az 1966. évi XXI. törvény 6. §-ának e) pontjában foglaltaknak tesz eleget.
E törvényhely előírása szerint az Országgyűlés határozatával meghatározza a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveit. Azonban ugyanennek a törvénynek a 7/A pontja szerint a kormány feladata az országos területfejlesztési koncepciók előkészítése és az Országgyűlés elé terjesztése. A 6. § a) pontja szerint pedig az Országgyűlés határozattal elfogadja az országos területfejlesztési koncepciót.
Ilyen határozata azonban jelenleg a Magyar Országgyűlésnek nincs, tehát országos területfejlesztési koncepciója sincs az országnak; vagyis a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló törvény hatálybalépése óta mind az Országgyűlés, mind a kormány mulasztásos törvénysértést valósít meg. A jelen előterjesztésével az Országgyűlés nem oldja fel ezt a mulasztásos törvénysértést, csak egy, a törvényben meghatározott részkötelezettségének tesz eleget, ezzel logikailag is meglehetősen képtelen helyzetet teremtve - mivel ha nem ismeretes az országos területfejlesztési koncepció, akkor voltaképpen mi az, ami ismeretes? Így csak egy részt szabályozunk anélkül, hogy ismernénk az egészet.
Ez a helyzet a visszaélések sora előtt tárja szélesre azokat a kapukat, amelyek eddig sem a valóban rászorulók előtt nyíltak ki.
A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint ez választási kampány céljaira szolgáló lehetőségeket teremt, vagyis olyan számolatlan pénzosztogatást az MSZP részére, amely tulajdonképpen már a területfejlesztési törvény megszavazása után is nyilvánvalóvá vált, hogy így működik országszerte. Ezért a Független Kisgazdapárt ezt a törvénysértő és újabb törvénysértések előtt kaput nyitó országgyűlési határozati javaslatot támogatni nem tudta, határozott és egységes nemmel utasította azt el.
Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť