SZILI SÁNDOR

Full text search

SZILI SÁNDOR
SZILI SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném emlékeztetni önöket, hogy az elmúlt év őszén törvénymódosító javaslatot nyújtottam be, amelyet önök T/3473. számon meg is kaptak. A javaslat lényege az volt, hogy az 1994. évi XLIII. törvény 1. számú mellékletébe tévesen került be több budapesti kerület határára vonatkozóan a leírás. Ennek korrigálására vonatkozott a törvénymódosító javaslatom.
A hibát a Belügyminisztérium elismerte, és az 1996. november 27-ei önkormányzati és rendészeti bizottsági ülésen ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy a kormány, illetve a Belügyminisztérium '97 első félévében benyújtja az Országgyűlésnek módosítási javaslatát az 1994. évi XLIII. törvény 1. számú mellékletére vonatkozólag.
Tekintettel arra, hogy a kormány által benyújtott első féléves törvényalkotási tervben nem szerepel az említett törvénymódosítás, szükségét érzem annak, hogy az Országgyűlés határidőt határozzon meg a kormány számára, figyelmeztetve ígéretére. Erre vonatkozólag tettem országgyűlési határozati javaslatot.
A törvény megváltoztatása azért is szükséges, mert a '94-es elfogadásakor a Magyar Országgyűlés megsértette az általa 1990-ben elfogadott, a helyi önkormányzatokról szóló LXV. törvény 66. §-ának (5) bekezdését. Ezért is kérem a tisztelt Országgyűlést határozati javaslatom támogatására.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť