VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Igaza van talán az államtitkár úrnak, hogy néhány képviselő téved, amikor a tb-módosításokat, a tb-jogszabályok változását rosszul ítéli meg. Azonban a Fidesz-Magyar Polgári Párt véleménye szerint az az országos méretű felháborodás, ami ezt a módosítást követte, az nem ok nélkül való. Ezek a kistermelők ugyanis kiszámolták, hogy költségeik mennyivel fognak növekedni, és bizony ez az éves szinten 70-80 ezer forintos többletbefizetés, amiért ők semmilyen ellenszolgáltatást nem kapnak, az számukra már azt jelenti, hogy vállalkozásuk nem működhet tovább. Egyszerűen ezt a költséget nem tudják kigazdálkodni.
Mi tehát csínján bánunk azzal, hogy reális-e vagy nem reális az a felháborodás, ami az országban van. Úgy ítéljük meg, hogy a gazdák, a kistermelők teljes joggal követelik ennek a módosítását. A Fidesz Országos Választmánya hétvégi döntésével ezt megerősítve szintén javasolja a tb-jogszabályok módosítását. Amennyiben a kormány nem fog ilyen előterjesztést adni, akkor a Fidesz-Magyar Polgári Párt beterjeszt egy ilyen módosítást.
Szeretném végül megjegyezni azt, hogy nemcsak ellenzéki oldalról vetik fel ennek a szabályozásnak a módosítását. Például a bortermelés, a borászat kivétele a kistermelői gazdálkodói körből éppen az önök frakciójában, a szocialista frakcióban merült fel módosításra, és úgy tudom, az önök egyik képviselője is tervezi ennek a módosításnak a benyújtását.
Összefoglalva: úgy ítéljük meg, hogy a kormánypártok annak idején, amikor figyelmeztettük őket, hogy ez a módosítás milyen következményekkel jár, nem jártak el felelősen, az MSZP és az SZDSZ frakciója megszavazta ezt a törvénymódosítást. Úgy tűnik tehát számunkra, nem érdekeltek abban, hogy vidéken valamilyen polgárosodás, valamilyen jövedelemhez jutás, bővülés megtörténjen. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť