HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Asszony! Én is aggódnék az ön helyében, ha valaki be akarná zárni a határátkelőhelyeket. Szó sincs erről. Olyannyira nem, hogy az elmúlt harmincegy hónap alatt nyolc új határátkelő nyílt. Hogy mi az, amiről Mečiar miniszterelnökkel tárgyaltunk? Hadd idézzem önnek pontosan, amit fölvetettem, és ami a válasz volt!
(14.00)
A következőt kértem, hogy új határátkelőhelyeket nyissunk meg - hiszen háromról van szó -, és a meglévőket is modernizáljuk, bővítsük. Vonatkozik ez a rajkaira és más nagy forgalmú határátkelőhelyekre. Szlovák részről a válasz az volt, hogy egyetért, de "az újak nyitásánál meg kell fontolnunk, fenntartjuk-e valamennyi régit - ez a Meiar-válasz -, mert azok közül számos kihasználtsága igen csekély", amiben sok igazság van, mert van olyan határátkelő, ahol néhány százan kelnek át egy év alatt. Azt kérték, hogy ezt vizsgálja meg a két belügyminisztérium. Megállapodtunk ugyanakkor Meiar miniszterelnök úrral abban is, hogy két új határátkelőhelyet nyitunk, és azóta tárgyalások folynak a magyar-szlovák felső határszakaszon három újabb határátkelőhely megnyitásáról. Tehát ez a valós helyzet.
Még valamit hozzá szeretnék tenni: mind Békéscsabán, mind pedig a szlovákiai megbeszélésen természetesen szóba került a határrend megszigorításának ügye, ahogy Boross Péter belügyminiszter és miniszterelnök korában is volt, mint ahogy a következőkben is egy nagyon komoly feladat a csempészet, az illegális munkaerő-beáramlás ellen és így tovább. De nem keverendő össze a határrend megszigorítása a határátkelőhelyek sorsával. Erről van szó és nem másról, tisztelt képviselő asszony. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť