T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném a tisztelt Ház és mindenki előtt rögzíteni, hogy az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium többé-kevésbé egyetért azzal, amit Csépe képviselő úr elmondott. Talán a képviselő úr előtt is ismert, és talán itt, az ország Házában több képviselő úr is tudja, hogy az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium tavaly is felvállalta az egyeztetést a törvény előkészítésének segítése érdekében. Örömmel közölhetem képviselő úrral, hogy ez az egyeztetés a holnapi napon 2 órakor folytatódni látszik. Reméljük, ennek rövidesen eredménye lesz, azaz a kormány be tudja nyújtani a törvénymódosítást.
Természetesen a törvény módosítása nélkül is sok mindent lehet tenni a kamarákkal együtt a különböző pénzalapok kezelésében. A Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium már a tavalyi évben is kérte, igényelte a kamarák képviseletét az alapok elosztásánál. A szakértelmére támaszkodtunk, és mindenféle olyan előterjesztésben, amely a kis- és középvállalkozásokat érintette, vagy gazdasági kérdésekkel összefüggésben volt tárgyalható, a kamarák véleményét és szakértelmét kértük, igényeltük.
(8.40)
Szeretném még elmondani azt, hogy a területfejlesztési tanácsok megalakulásával a kamarák szerepe ott is egyértelműen jelentkezik, a regionális területfejlesztési tanácsoknál domináns a kamarák szerepe. Tehát úgy hiszem, hogy az 1994. évi XVI. törvény IV. fejezetében rögzített feladatok, amelyek pontonként mondják el a kamarák gazdasági fejlesztésben való közreműködését, egyértelműen fontosak a kormány számára, és ennek érdekében meg is teszi, hogy a törvénymódosítást kezdeményezi. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť