DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Sokadik alkalom, hogy napirend előtt az energiaszektorról, az energiaszektor jövőjéről és az energiaszektor privatizációjáról beszélünk. Nagyon sajnálom, hogy a mai napon nem tudott az ülésen megjelenni a privatizációs miniszter asszonyunk, aki a múlt héten úgy reagált a napirend előtti felszólalásomra - melyben idéztem az Állami Számvevőszék jelentéséből -, hogy ezt a kormány még nem kapta meg, előbb szerezték meg az ellenzéki képviselők és a sajtó ezt az állami számvevőszéki jelentést, mint a kormány. Ezért nem tudott arra a javaslatunkra nyilatkozni a múlt héten, amit Csépe Béla képviselő úr megerősített a mai felszólalásában, hogy le kell állítani a villamosipari szektor privatizációját mindaddig, amíg a kormány nem teszi meg azokat az elengedhetetlenül szükséges intézkedéseket, amelyeket az Állami Számvevőszék megfogalmazott.
Még egyszer hangsúlyozom: több tucat intézkedésre hívta föl a kormány, az ipari minisztérium figyelmét; megítélésünk szerint ezek elengedhetetlenek a privatizáció további folytatásához. Az a cél, amely megindította az egész energiaszektor privatizációját, az az iparág fejlesztési érdeke volt és a vevő tőkebevonási kötelezettsége. Ennek a két alapvető feltételnek nem tett eleget a privatizáció. Nem vette figyelembe a fejlesztési érdeket, pusztán az adott költségvetési év költségvetési bevételére koncentrált, teljesen figyelmen kívül hagyta az iparág fejlesztési érdekét, és ugyanígy semmi jel arra, hogy tőkebevonási kötelezettséget írt volna elő a vevőknek. Ebből adódóan mi fogjuk megfizetni akár hitelekből, akár a díjban azokat a szükséges fejlesztési összegeket, melyek elengedhetetlenek a privatizációban.
Szeretném még egyszer megismételni: a Magyar Demokrata Fórum követeli, hogy a kormány állítsa le az energiaszektor privatizációját mindaddig, amíg nem tesz eleget az Állami Számvevőszék előírásainak. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť