ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Dr. Sepsey Tamás úr, az MDF képviselője, kérdést kíván feltenni a miniszterelnök úrnak.
Közismert, hogy miniszterelnök úr beteg, a mai ülésen azonban már válaszolnia kellene a kérdésre, mert három héttel ezelőtt, illetve ha nem is három héttel, de három alkalommal korábban hangzott el. A házbizottságban az a megállapodás született, hogy az ilyen esetet, amikor a miniszterelnök vagy a miniszter beteg - és ilyen szabályt a Házszabály nem tartalmaz, hanem csak halaszthatatlan közfeladat ellátása esetén menti fel a válaszadás alól -, a házbizottság ezt vis maiornak tekintette, és természetesnek vette, hogy ilyen esetekben a következő ülésen joga van válaszolni a miniszternek vagy a miniszterelnöknek.
Megkérdezem képviselő urat, hogy ragaszkodik-e a mostani válaszhoz, amit Kökény Mihály miniszter úr adna meg a miniszterelnök megbízásából, vagy pedig megvárja - remélhetőleg - a jövő hetet, amikor már a miniszterelnök úr tud válaszolni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť