DR. RAPCSÁK ANDRÁS

Full text search

DR. RAPCSÁK ANDRÁS
DR. RAPCSÁK ANDRÁS (KDNP): Miniszter Asszony! Köszönöm a választ. Megértem az ön nehéz helyzetét, hiszen közismert, ön is elismerte, hogy gyakorlatilag a kormányt szerintem egyetlen, ön szerint egyik cél, a gyors privatizációs bevétel megszerzése motiválta. Viszont ehhez én hozzáteszem, oly módon, hogy privatizációs stratégia és a jövőbeni hatások felmérése nélkül.
A közismert ellenzéki fészek, a Magyar Hírlap mai számában a következő vezércikket írja: "Veszélybe kerülhet a biztonságos energiaellátás." Ebben hivatkozik természetesen az Állami Számvevőszék vizsgálatára is, amiben kifejtik, hogy valóban reális veszély az, hogy ebben az országban az energiaellátást nem fogjuk tudni biztosítani - ezt veti fel az interpelláció.
Felveti az interpelláció a privatizációs folyamatok ellenőrzésének kérdését, amelyre részben válaszolt a miniszter asszony. Mivel "elfekszik" a Ház előtt a privatizációs ellenőrző bizottság kérdése, úgy gondolom, javaslom, hogy nagyon célszerű lenne azt működésbe hozni.
El kell mondanom azt is, miniszter asszony, az erőmű-fejlesztési koncepció előterjesztése nem megalapozott. Abban az esetben, hogyha a kormány a privatizációs szerződésben nem teljesítette a 8 százalékos eszközarányos nyereséget, semmi sem kötelezheti a monopolhelyzetbe került vállalatokat, társaságokat, hogy befektetéseket eszközöljenek az erőműiparba, hisz ezek is állami vállalatok.
Közismert, hogy az áramszolgáltató és egyéb energiarészvényekkel spekulációs céllal már megindultak a brókerek. Hogy mennyire szolgálja az ország javát, talán el kell mondanom a tisztelt Ház előtt, hogy közel kétezer önkormányzat áll perben, többek között a villamosenergia-ipari részvények... (Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idő leteltét.) ...és villamosenergia-ipari tulajdonlás biztosítása érdekében.
Úgy gondolom, miniszter asszony, hogy így és ilyen formában ezt a választ nincs módomban elfogadni. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť