DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy, illetve két korábbi hozzászólásra szeretnék reagálni. Rubovszky képviselő úr és Kutrucz képviselő asszony említette a bírák és az ügyészek javadalmazása közötti különbséget. Elnézést, hogy csak most kérek szót, de bekérettem a jelenlegi szabályokat, mert azok nem voltak előttem, és nem akartam fejből válaszolni.
Ezek a bekért szabályok megerősítettek abban, hogy a jelenlegi szabályozást veszi át a javaslat. Rubovszky képviselő úr konkrét példákat hozott fel, például a csoportvezető ügyész és a csoportvezető bíró közötti különbséget - jelenleg is van különbség, éppen azért, mert eddig is úgy gondolta a törvényhozó, hogy a beosztás között is különbség van. Tehát jelenleg is a csoportvezető-helyettes bíróénak felel meg a csoportvezető ügyész javadalmazása, illetve pótléka.
A legfőbb ügyész és a Legfelsőbb Bíróság elnöke közötti különbséget, úgy gondolom, a közjogi jogállásuk közötti különbség is indokolja. A bíróság önálló hatalmi ág, nem véletlen, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnökét kétharmaddal választja meg az Országgyűlés, míg a legfőbb ügyészt nem; és hozzá szeretném tenni: jelenleg is van különbség, sőt nagyobb különbség van a javadalmazásuk között.
Egy törvényjavaslat vitájánál persze nem fontos, hogy mindenki előtt ott legyen a jelenlegi szabályozás, de ha valaki a jelenlegit nem ismeri, ez talán nem ad indokot arra, hogy a kormány szavahihetőségét megkérdőjelezze - nem Rubovszky úrra gondoltam.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť