DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ

Full text search

DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ
DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Sepsey úrnak annyit, hogy a várható haszon és a költség problematikája bármikor felmerül, tehát nemcsak most. Ha öt múlva vezetik be ezt a reformot, ezt a megoldást, ugyanúgy felmerül.
Kutrucz képviselő asszonynak: valóban arról van szó, hogy nem alkotmányellenes a jelenlegi helyzet, így igaz, tehát valószínűleg félreérthetően fogalmaztam. Ezt csak azért mondtam így ki, mert volt, aki ezt felvetette, volt, ahol felvetette, írásban, cikkekben is felmerült, hogy netán alkotmányellenes-e. Nem alkotmányellenes.
Bánk Attila valóban rosszul értette, amit mondtam, és erről valószínűleg ő tehet, mert az első pontban azt mondtam, hogy milyen a bíróságokról kialakult kép. Tehát én nem a saját véleményemet fogalmaztam meg, hogy egy, kettő, három. Milyen a kép? A kép ilyen! Az, hogy melyik bíró milyen, hol milyen bírók vannak, ezt nem lehet itt kijelenteni természetesen, mert ahhoz meg kellene nézni minden bíróságot. A kép ilyen. Ha végigmegy Bánk képviselő úr a különféle városokban, községekben és megkérdezi, akkor sok helyen felvetik ezeket az általam felsorolt kijelentéseket. Az nem biztos, hogy mind ilyen, de maga a kép, amelyet időnként kialakítanak a bíróságokról, ez ilyen. És ha ilyen, akkor nekünk tenni kell valamit annak érdekében, hogy ez megváltozzék - és ez nemcsak olyan kérdés, hogy most valaki tisztességesen dolgozik vagy nem. Természetesen tisztességesen dolgozik, de mint minden szakmában, vannak erősebbek és vannak gyengébbek, és valaki kevésbé tud élni a részére biztosított jogokkal és lehetőségekkel.
Tehát pusztán erről beszéltem - még egyszer mondom -, a kialakult képről. A második pontban beszéltem arról, hogy milyen a tényleges helyzet, és ide beleszőttem egyébként a saját véleményemet is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť