DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Két percben egyetlenegy momentumra szeretnék csak reagálni abból, amit Brúszel képviselő úr elmondott. Ráadásul valószínűleg nincs érdemi különbség kettőnk nézete között, azért szeretném csak tisztázni, mert sajátos formában hangzott el. Gondolom, hogy képviselő úr nem úgy gondolta.
Ha sikerült jól feljegyeznem, akkor képviselő úr azt mondta, hogy az igazságszolgáltatási tanács felállítására nem azért van szükség, mintha a mai helyzet különösképpen alkotmányellenes lenne. Gondolom, egyetértünk abban mindannyian, hogy a mai helyzet nem alkotmányellenes, de ezt a félreérthető megfogalmazás miatt a nézők, a hallgatók és a jegyzőkönyv számára is mindenképpen tisztázni kell.
A bíróságok szervezetéről szóló törvényt az igazságügy-miniszter igazgatási jogai vonatkozásában több ízben is vizsgálta már az Alkotmánybíróság és minden egyes esetben alkotmányosnak tartotta. Nemcsak a mai helyzetet egyébként, hanem az ezt a helyzetet eggyel megelőző helyzetet is, amikor a mainál valamelyest több jogosítványa volt az igazságügy-miniszternek; nem alkotmányellenes a helyzet, nem is volt az a kilencvenes évek elején sem. Ezt mindenképpen szükséges leszögezni.
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)
(10.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť