DR. OROSZ ISTVÁN

Full text search

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban Debrecen érdekében kívánok szólni, mert nagyon rokonszenves volt mindaz, amit Csákabonyi Balázs vagy Boross Péter képviselő urak elmondottak. Persze, én nehezebb helyzetben vagyok, hiszen a 2003-as körben Debrecen minden valószínűség szerint benne van - illetve benne van -, tehát nekem a mellett kellene lobbyzni, hogy miért nincs az első három között Debrecen, vagy ezt a kérdést kell feltennem - és ezt a kérdést fel is teszem.
Debrecen az ország második legnépesebb városa. Debrecen forgalmi helyzete lényegesen jobb, mint mondjuk, Szegedé - természetesen nem akarom Szeged érdemeit kétségbe vonni -, hiszen a Tiszántúlról Debrecen minden irányból elérhető, míg ez azért Szegedről nem természetesen mondható el. Megvan a történeti hagyomány Debrecen esetében, megvan az egyetemi háttér; de amit én még szeretnék elmondani, az az, hogy Debrecenben hosszú vajúdás után most indult újra a jogászképzés. Nyilván ebből a szempontból háttérben van Szegeddel, Budapesttel vagy bármelyik más várossal, Péccsel szemben is, ugyanakkor óriási jelentősége lenne és óriási lehetőséget teremtene Debrecen számára az, hogyha mögötte, ha az egyetemi képzés mellett ott van egy ilyen intézmény, mint a táblabíróság. És ezért jó lenne az, ha a kormányzat az első körben mérlegelné azt, hogy melyek azok a városok, amelyek táblabírósági székhelyek lesznek.
Ebből a szempontból én is a közé a 49 képviselő közé tartozom, akik ezzel kapcsolatosan módosító indítványt adtak be, és én ezt vállalom is természetesen, hiszen egy képviselőnek bizonyára ilyen feladata is van a parlamentben.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť