DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! Az előbb felvetettem azt a problémát, amihez kapcsolódott Kutrucz Katalin képviselőtársunk is, hiszen szeretném egész pontosan elmondani, hogy a bírók jogállásáról szóló törvényjavaslat 3. számú, és az ügyészségi szolgálati törvény 2. számú mellékletét hasonlítottam össze. A Legfelsőbb Bíróság elnökének vezetői pótléka 120 százalék, a legfőbb ügyészé 100 százalék; a Fővárosi Bíróság kollégiumvezetőjének vezetői pótléka 35 százalék, a főügyészségi osztályvezetőé 30 százalék; a megyei bírósági kollégiumvezetőé 30 százalék, a megyei bírósági csoportvezető ügyészé 25 százalék.
A másik, és ami nagyon furcsa, hogy a változatlanul maradt ügyészi szolgálati törvény 16. § (3) bekezdése szerint vezető állású ügyésznek minősül a legfőbb ügyészségi osztályvezető-helyettes ügyész és a legfőbb ügyészségi csoportvezető ügyész is; mindkettőjük pályázati rendszer alapján nyerheti el a státuszát, mindkettő több beosztott ügyész felett vezetői minőségében tevékenykedik, és egyáltalán a mellékletből - mint vezetői pótlékra jogosultak - kimaradtak. Tehát itt azért ezt valahogy mégiscsak szinkronba kellene hozni!
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť