DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen Tisztelt Képviselőtársaim! Többször elhangzott ebben a Házban, hogy vajon a Független Kisgazdapárt milyen konkrét javaslatokat terjeszt elő annak érdekében, hogy az ország gazdasága működőképessé legyen tehető. Ezért terjesztjük elő az országgyűlési határozati javaslatainkat, többek között a mezőgazdasággal foglalkozó javaslatainkat is.
Amint arra már többször rámutattam, hazánk európai integrációs törekvései indokolttá fogják tenni a mezőgazdaság termékszerkezetének átalakítását. Az Európai Unióban a mezőgazdasági árutermelők nagyon kemény versenye folyik a piacok birtoklásáért. Ebben a versenyben a magyar mezőgazdasági termelők csak úgy tudnak eredményesen helytállni, ha olyan termékekkel jelennek meg az európai piacon, amelyek keresettek, amelyekkel nem telített a piac, és a termelési adottságai hazánk klimatikus viszonyai között kedvezőbbek, mint Nyugat-Európában. A fejlett világ fizetőképes piacain keresettek a jó minőségű, nagy tömegben előállított, megbízható, fajtiszta, fémzárolt vetőmagvak. Zárójelben megjegyezném, hogy ezekkel Magyarország valamikor bőséggel rendelkezett, sajnos az eltelt néhány évtized, a kommunizmus évtizedei megfosztották ettől hazánkat.
Ezért a Független Kisgazdapárt konkrét javaslatokat terjeszt elő, miként lehet a hazai vetőmagtermesztés és -feldolgozás helyzetét megint európai színvonalúvá tenni, sőt azt beintegrálni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a világgazdaságba. Kérem ezért, támogassák azt. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť