DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én tudom, hogy az országgyűlési képviselők egy része között, akik csak a fizetést szeretik felvenni és dolgozni kevésbé... (Derültség, felzúdulás a kormánypártok padsoraiból.), nagy az elégedetlenkedés, amikor a Független Kisgazdapárt a jövő érdekében terjeszti elő azokat a javaslatait, amelyeket, ha önök elutasítanak, a következő Országgyűlés meg fog valósítani. (Moraj a bal oldalon.) Ezért fogjuk mi ezeket rendszerbe, és úgy gondolom, hogy a hazai tenyészállat-előállítás helyzete éppúgy beletartozik ebbe a rangsorba, mint az egyéb kérdések.
(16.10)
Hiszen - amint az előbb is elmondottam - hazánk európai integrációs törekvései indokolttá fogják tenni a mezőgazdaság termékszerkezetének átalakítását.
Az Európai Unióban a mezőgazdasági árutermelők nagyon kemény versenye folyik a piacok birtoklásáért. Ebben a versenyben a magyar mezőgazdasági termelők csak úgy tudnak eredményesen helytállni, ha olyan termékekkel jelennek meg az európai piacon, amelyek keresettek, amelyekkel nem telített a piac, amelyek termelési adottságai hazánkban kedvezőbbek, mint Nyugat-Európában. A fejlett világ fizetőképes piacain keresettek a kiváló genetikai alapokat mutató, magas színvonalú biológiai értékeket, ezen belül kiváló húsformákat, nagy hozamot és jó szaporodóképességet átörökítő tenyészállatok. Ezt a tényt a magyar gazdaság fejlődésének tervezésekor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a Kárpát-medence (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) természetföldrajzi adottságai kedvező adottságot nyújtanak az állattenyésztéshez.
Kérem, ezért támogassák javaslatomat. (Taps az FKGP, a KDNP és a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť