DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA
DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A hazai gazdaasszony- és gazdaképzésre igen nagy szükség van, hiszen hazánk európai integrációs törekvései indokolttá fogják tenni a mezőgazdasági termelés színvonalának növelését. Az Európai Unióban a mezőgazdasági árutermelők nagyon kemény versenye folyik a piacok birtoklásáért. Ebben a versenyben a magyar mezőgazdasági termelők csak úgy tudnak eredményesen helytállni, ha olyan termékekkel jelennek meg az európai piacon, amelyek keresettek, amelyekkel nem telített a piac, és hazánkban kedvezőbbek a termelési adottságaik, mint Nyugat-Európában.
Ehhez azonban az szükséges, hogy a falusi környezetben kialakult magángazdaságokat a tulajdonosaik magas színvonalon és jól vezessék: speciális ismeretekkel rendelkezzenek a kis- és középüzemek vezetéséhez, legyenek piaci ismereteik, alaposan legyenek felkészítve a banki ügyletekre, a pénzügyi és könyvelési feladatok végzésére, de a helyes háztartásvezetésre is; pontosan tudják, hogy miként kell megszervezni a lakókörnyezetükben a jövedelmező falusi idegenforgalmat és vendéglátást, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat. Mindezt a magyar gazdaság fejlődésének tervezésekor nem szabad figyelmen kívül hagyni. Hiszen a Kárpát-medence természetföldrajzi adottságai kedvező feltételeket nyújtanak a mezőgazdasági kis- és középüzemek kialakításához.
Ezért lenne nagy jelentősége annak, ha a kormány megvizsgálná a hazai gazdaasszony- és gazdaképzés (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) jelenlegi helyzetét, és megtervezné azt. Kérem indítványom támogatását. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť