DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Mélyen tisztelt Képviselőtársaim! Ennek a törvényhelynek az értékelése során én mint gyakorló jogász hívom fel az igen tisztelt képviselőtársaim figyelmét a praktikus szempontokra. Egyáltalán hogyan képzelik el végrehajtani ezt a büntetőjoganyagot, amelyről itt Dávid Ibolya szót ejtett?
A magam részéről mindenben egyetértek a képviselőnő által előadottakkal. Igenis, normális körülmények között elképzelhetetlen az, hogy ennek a bűncselekménynek az elkövetését vagy el nem követettségét egzaktul a bíróság megállapíthatja. Legfeljebb úgy, mint ahogy Tóth Pál képviselő úr célzott rá, az ártatlanság vélelméből kell kiindulni majd. No de akkor tulajdonképpen milyen joganyagot alkotna meg a Ház, ha ezt a módosítást elfogadná? Egy olyan jogszabályt, amelynek a végrehajtása egy teljesen bizonytalan és egyáltalán nem megnyugtató eredményre vezető, büntetőnyomozási vagy bírósági eljárásba torkollana bele.
Kérem, minden körülmények között kiszolgáltatott helyzetet hozna létre ez a joganyag a házaspár férfi tagja részére, mert hiszen bármilyen esetben felléphetne a feleség e törvényhely alapján. Éppen elég sok problémát okoznak az egyéb hasonló (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.) - csak befejezem a gondolatot, elnök úr - tehát az egyéb hasonló joganyagok, amelyek például a lakásból való eltávolítás egyik eszközeként holmi erőszakot, nem nemi erőszakot, hanem erőszakos magatartást írnak körül.
(11.40)
Ne tetézzük mi egy újabb, végrehajthatatlan és bizonyíthatatlan joganyaggal a bírók problémáit! Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť