DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Először is Tóth Pál megjegyzését illetően hadd legyen szabad ismét nyomatékosan kifejtenem: mi nem azt mondjuk, hogy a házasságon belüli nemi erőszak, az egy nem létező jogi kategória, hanem azt mondjuk, hogy a jelenlegi előterjesztés nem eléggé előkészített, és azt mondjuk, hogy számos olyan dolog van, ami a társadalom igényei miatt ma meg kellene hogy előzze ennek a kérdésnek a vitáját. Ilyenek, mondjuk, a kábítószeres elkövetések, a kábítószerre vonatkozó bűnelkövetések, a prostitúcióra kényszerítés és számos egyéb bűncselekmény, különösen a szervezett bűnözés visszaszorítása tekintetében lenne érdemes inkább egy előrelépést elérni. Ehhez viszonyítva nem látom annyira fontos kérdésnek a házasságon belüli nemi erőszakot. Úgy gondolom, hogy természetesen ez nem lehet akadálya a kérdés megvitatásának. De amennyire én tudom, nem egyedül csak nekem a véleményem, hogy ez nem egy előkészített törvényi tényállás, és ezzel, meg fogják látni, még számos gondunk lesz.
Tokaji Ferenc képviselő úrnak mondom, hogy természetesen én is a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésre, a nyereségvágyból elkövetett emberölésre, a bérgyilkosságokra, tehát az emberi élet ilyen jellegű kioltására gondolok és az ellene való küzdelemre, amikor felvetem lehetséges elemként - amint látom, Tokaji Ferenc gondolataihoz viszonylag közelebb állóan - a halálbüntetés gondolatának (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) újbóli megvitatását a Ház előtt. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť