DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, és elnézést kérek az önbíráskodásért, valóban az elnök úr joga megadni a szót e tekintetben.
Egyetlenegy ponttal kapcsolatban szeretnék megjegyzést tenni az államtitkár úr hozzászólására, ez pedig az, amikor a Fidesz-Magyar Polgári Pártot minősíteni próbálta. A Fidesz nevében szeretném megnyugtatni, hogy a Fidesz egy szabadelvű párt, és az a vád, amit ő megfogalmazott velünk szemben - vagyis hogy az általunk javasolt megoldás nem egy szabadelvű megoldás -, már elhangzott a bizottsági ülésen is. Szeretném rögzíteni és itt nyilvánossá tenni, hogy nagyon sok mindenfélét gondolok én a liberalizmusról és a szabadelvűségről is, de semmiképpen sem azt, hogy sorozatgyilkosokat, elvetemült bűnözőket kellene ennek a jegyében a társadalomra rászabadítani.
Hozzászólásomban elmondtam, hogy az északi, skandináv országokban az a megoldás, amit mi javasolunk, egy bevett megoldásnak számít. Ezek a rendszerek kifejezetten szabadelvű büntetési rendszereknek tekinthetők, éppen ezért nem igazán értem, hogy a kormány miért ragaszkodik ehhez a rögeszméjéhez. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť