DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Magyar Szocialista Párt megszavazta ezt a régóta igényelt és nagyon fontos törvényt. A törvényhozói munka sokszor és sokban hasonlít a szabó munkájához.
A halászatról és a horgászatról szóló törvényjavaslat vitája során egy rendkívül finom szövetből való zakót rendeltek az érdekeltek. A szövet anyagát sokszínű fonalakból szőtték, külön színt képviselt a halász szakma, a horgásztársadalom, a környezetvédelem és a piacgazdaság önmagában is sokszínű követelményrendszere. A kormány kiváló szövetet, és a szövetből jó minőségű konfekciózakót készített, vagyis a törvényjavaslat - köszönhetően az alapos előkészítésnek - jó volt. Az Országgyűlés ezt a zakót méretre igazította.
Sokáig úgy tűnt, hogy ez a zakó a kiváló alapanyaga okán mestermunka lesz. Sajnos, a méretre igazítás végső szakaszában az egyik érdekszál meghúzódott, megpattant néhány ökológiai és ezáltal néhány halászati szál, valamivel több horgászati fonal; talán elszakadt néhány cérna is. Mindez persze az összképen alig látszik, de a zakó már nem száz százalékban elégíti ki a kényes igényeket. Hogy felfeslik-e, az azonban csak az érdekelteken múlik. Ha nem húzzák-vonják, hanem kíméletesen használják, sokáig lehet hordani. A vizek élővilágáért felelősséget viselő halászok és horgászok bölcsessége garancia lehet e zakó sokáig való használhatóságára.
A Szocialista Párt nevében megköszönöm a törvényhozás munkájában részt vett képviseleti szervek közreműködését. Jó egészséget, halász- és horgászszerencsét kívánok minden halásznak és horgásznak. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť