DR. FÜLE ISTVÁN

Full text search

DR. FÜLE ISTVÁN
DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Az ajánlás 70. pontjához szeretnék nagyon röviden hozzászólni.
Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy egyetlen módosító indítványt sem támogatott az előterjesztő, illetve az illetékes bizottságok. Ezzel együtt is az ajánlás 70. pontjában szereplő azon tétel, hogy súlyosan törvénysértő működés esetében az Állami Számvevőszék, illetve a kormány tulajdonképpen feloszlathatja az önkormányzatot, számomra eléggé nehezen megfogható. Tulajdonképpen a jegyzőkönyvnek mondom: továbbra is aggályos az a kitétel, hogy mit jelent, hogyan lehet meghatározni azt, hogy mikor súlyosan, mikor nem súlyosan; mikor van joga az Állami Számvevőszéknek, vagy akár a kormánynak javasolni azt, hogy oszlassa fel az önkormányzatot.
Elképzelhető természetesen, hogy az én konkrét javaslatom nem igazán nyerte el akár a bizottságok, akár az előterjesztő tetszését. Ezzel együtt is - még egyszer mondom - önmagában a "súlyosan" kitételt mint gumijogszabályt eléggé aggályosnak tartom. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť