DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Csak a jegyzőkönyvi rögzítés érdekében mondom, hogy elnök úr személyén kívül már az összes ellenzéki képviselő elhagyta az üléstermet; feltehetőleg most már a társadalombiztosítás ügyeit egyáltalán nem tartják fontosnak.
Egy dolog miatt kértem szót. Ungár Klára képviselőtársam azt mondta, hogy itt valamiféle lopakodó elnökséget próbálunk létrehozni, amikor ezt a koordináló tanács- vagy koordináló szervszerűséget elfogadjuk a társadalombiztosítási önkormányzatnál.
Nos, semmi másról nincsen szó, csak a közgyűlések döntés-előkészítésének meggyorsításáról, ugyanis ennek a koordináló szervnek egyetlen érdemi jogosítványa sem lenne. Tehát kifejezetten megtiltja azt a törvény, hogy a közgyűléstől bárki és bármilyen hatáskört elvonjon, és azt hiszem, ez a lényegi kérdés. Végül is ezt a koordináló szervet akár még az alapszabályban is lehetne rögzíteni. Ezt azért tartom szükségesnek elmondani, mert magunk is tisztában vagyunk azzal, hogy az egészségbiztosítás területén igenis történt meg nem engedhető hatáskörelvonás, de azért az nem pontosan felel meg a valóságnak, hogy ezzel a koordinálóbizottság-képződménnyel mi az elnökség visszaállítására tennénk egy kísérletet.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť